Nyt on poikkeuksellisen hyvä mahdollisuus tähdätä ohjelmistosuunnittelijan uralle tai päivittää vanhentuneet taidot kokeneiden opettajien opastuksella!
Ideal Learning Oy:n, Pirkanmaan TE-toimiston ja Pirkanmaan ELY-keskuksen yhteistyössä syntynyt full stack -kehittäjän koulutus saa jatkoa, kun uusi kurssi näkee päivänvalon syksyllä 2019. 

Koulutuksen tavoite
Tavoitteenasi on oppia toteuttamaan nykyaikainen verkkopohjainen tietojärjestelmä mahdollisimman valmiista komponenteista joko taustajärjestelmäkehittäjän, käyttöliittymäkehittäjän tai molempien rooleissa.

Koulutuksen jälkeen sinulla on hyvä perusymmärrys modernin verkkopohjaisen taustajärjestelmä- ja käyttöliittymäsuunnittelun perusongelmista ja niiden ratkaisuista. Kurssilla opit nykyaikaisiin järjestelmätoteutuksiin liittyvät teoreettiset suunnitteluongelmat ja niiden yleiset ratkaisut sekä ratkaisuihin soveltuvat työkalut. Teoreettinen viitekehys yhdistettynä vallitsevien käytäntöjen pohdintaan antaa sinulle hyvät valmiudet arvioida ja oppia nopeasti erilaisia toteutusteknologioita. Kannustamme sinua näkemään metsän puilta teknologiaviidakossa ja löytämään oikeat teknologiat oikeaan käyttötarpeeseen ja lopulta työllistymään alan tehtäviin. 

Syksyllä 2018 alkaneen ja keväällä 2019 päättyvän kurssimme välipalautteita on ollut ilo lukea!
"Todella hyvä koulutus, opettaja osaa asiansa ja osaa myös opettaa. Lisäksi osaa sopeuttaa opetustaan niin että kaikkien pitäisi pysyä mukana, jos vaan itse myös yrittää. Ei oikeastaan mitään moitittavaa."

"Kiitos! Oli tosi hyvä kurssi, kiitos siitäkin, ilman sitä en olisi päässyt takaisin It-maailmaan. Loppubileisiin tulen tottakai!🌞"

"Kurssi edennyt hyvin letkeässä hengessä, kouluttajan asenne ja luonne edesauttanut tätä."

"Olen oppinut kurssilla opetetut asiat melko nopeasti. Omasta puolestani opetuksessa olisi voitu edetä jopa nopeammin. Toisaalta muut osallistujat ovat kommentoineet, että tahti on ollut kovaa. Opettaja on siis lukenut ryhmää erinomaisesti ja pitänyt opetuksen tahdin kaikille sopivana."

Lisätietoa 2018-2019 kurssin palautteista löydät linkistä: Työpaikka syntyy osaamisesta - palautetta 2018 alkaneelta full stack -kehittäjä kurssiltamme.  

Kohderyhmä
Koulutus on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alaisille työnhakijoille, joilla on jonkin verran ohjelmointikokemusta tai muutoin ohjelmoinnin perusteet hyvin hallinnassa. Koulutus on suunnattu ensisijaisesti korkeakoulututkinnon suorittaneille, mutta myös alemmalla koulutuksella on mahdollisuus hakeutua koulutukseen.

Työttömyysuhan alaiseksi määritellään henkilöt, jotka ovat esim.

  • työssä, joka on päättymässä
  • osa-aikaisessa työssä
  • määräaikaisessa työsuhteessa
  • palkkatukityössä
  • työpaikassa, jossa on menossa yt-neuvottelut
  • olet koulutuksessa, joka on päättymässä, mutta sinulla ei ole työtä tiedossa

Koulutuksen rakenne ja tavoitteet
Koulutus toteutetaan ongelmalähtöisellä opetusmenetelmällä kokopäiväisenä monimuoto-opetuksena, joka koostuu noin neljän kuukauden lähiopetusjaksosta ja neljän kuukauden työssäoppimisjaksosta yrityksessä. Koska ohjelmoimaan oppii vain ohjelmoimalla, kurssilla tehdään teoriaopetuksen osana paljon ohjelmointiharjoituksia.Tavoitteena on laatia ja ymmärtää määritelmän mukainen tietojärjestelmä. Koulutuksen 4 kuukauden teoriaosuuteen sisältyy n. 45 lähiopiskelupäivää ja 35 etäopiskelupäivää.

Kurssin alussa tutustut laadittavan järjestelmän vaatimuksiin. Tavoitteenasi on laatia itse samanlainen järjestelmä vaiheittain ja opiskellen taitoja, joita järjestelmän toteuttaminen edellyttää. Ennen työharjoittelua ratkot järjestelmän suunnitteluongelmia ja rakennat järjestelmää yhdessä ryhmän muiden jäsenten ja opettajan kanssa.

Voit kurssin aikana suuntautua taustajärjestelmän kehittämiseen, käyttöliittymän kehittämiseen tai molempiin. Kurssin teoriaosuuden aikana tutustut kuitenkin sekä taustajärjestelmän että käyttöliittymän toteuttamiseen. Työharjoitteluun voit siirtyä neljännen kurssikuukauden aikana ja työharjoittelussa voit käyttää vapaasti myös muita kuin kurssilla opittuja taustajärjestelmä-, tietovarasto- tai käyttöliittymäteknologioita, esimerkiksi harjoittelupaikan suosimia teknologioita edellyttäen, että saat tähän harjoittelupaikasta tukea. Olet itse vastuussa harjoittelupaikan löytymisestä n. 4 kuukauden harjoittelujakson ajaksi, mutta koulutuksen tarjoajalta saa myös apua harjoittelupaikan hakemisessa. Lähetä vapaamuotoinen hakemus kouluttajalle jo ennen varsinaisen koulutushaun alkamista ja varmista paikkasi kurssilla! Näin voimme myös alkaa pohtimaan sopivaa harjoitteluapaikkaa hyvissä ajoin. 

Koulutuksen teoriaosuuteen liittyvät teknologiat: 

- JavaScript REST taustajärjestelmä node.js -toteutuksena
- JavaScript -pohjainen käyttöliittymä React-kirjastolla ja Redux/Hook tilanhallintamekanismilla
- HTML-kieli ja tyylien määrittelyn idea CSS-tiedostoilla
- Funktionaalisen ajattelun perusteet (pohjatiedoksi Reduxille, funktionaaliselle Reactille ja Hookeille) 
- Dockerin hyödyt ohjelmistokehityksessä
- SQL -pohjainen tietokanta ja tietokannan suunnittelu vaatimusten mukaan
- Järjestelmän tarkastelu komponenttipohjaisena kokonaisuutena
- Ohjelmistotuotanto prosessina suunnittelusta ylläpitovaiheeseen
- Verkkopohjaisen järjestelmän tietoturvaKuva 1. Koulutuksen rakenne lyhyesti. 

 

Kurssin ajankohta ja teoriaopetuksen koulutuspaikka
Koulutus alkaa alustavasti lokakuussa 2019 ja päättyy kesäkuussa 2020. Teoriaopetus järjestetään Tampereen keskustassa Lesti-luentosalissa osoitteessa Yliopistonkatu 38 (ns. Attilan kiinteistö). Ilmoitamme tarkan aikataulun kesä- heinäkuussa 2019. 

Osallistumismaksu
Koulutus on osallistujalle maksutonta. 

Haku
Koulutukseen valitaan 14 henkilöä. 

Valintahaastatteluun sisältyy ohjelmointitehtävä ilman tietokonetta - ohjelmointitehtävän voi tehdä millä tahansa ohjelmointikielellä tai ns. pseudokoodaten.

Ennen varsinaista hakua kannattaa lähettää saman tien CV ja lyhyt perustelu sähköpostitse miksi juuri sinut pitäisi valita kurssille osoitteeseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Mahdollisuutesi tulla valituksi kurssille paranevat, jos sinulla on jo harjoittelupaikka tiedossa - se on hyvä merkki toimeliaisuudestasi.

Lisätietoa koulutuksesta
Kysy lisätietoja koulutuksen sisällöstä ja toteutuksesta Juuso Vuoriselta, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 050 4828940. Oppilaiden kokemuksia aiemmilta kursseiltamme löydät muun muassa seuraavan linkin takaa: Ideal Learningin opit kantavat vielä vuosienkin päästä

Kannattaa lukea myös kurssin vastuuopettajan Juuso Vuorisen kirjoittama artikkeli funktionaalisen ohjelmoinnin merkityksestä. Asia on ajankohtainen ja tärkeä myös suomalaisen ohelmisotyön laadun kannalta. Artikkelin löydät täältä: https://www.dimensiolehti.fi/matemaattisen-ajattelun-kova-ydin-loistaa-kaytannon-ohjelmointitoissa-yha-kirkkaammin/.