Ideal Learning Oy:n järjestämä lokakuussa 2020 alkanut full stack -koulutus poiki erinomaiset tulokset, joista on kiittäminen kurssin opiskelijoita, opettajia ja erinomaisia yhteistyöyrityksiä, jotka ovat luottaneet opetuksemme laatuun jo kymmenen vuoden ajan. Ideal Learning täyttää kymmenen vuotta 16.11.2021.

2020 syksyllä alkaneella kurssilla tiiviinä ryhmänä kaikkien aikojan parhaat oppimis- ja työllistymistulokset. 14 oppilaasta 11 oli työssä tai aloitti ohjelmoinnin jatko-opinnot kurssin päättyessä 15.6.2021 ja 3 vielä työtä etsivää oli 100 prosenttisen varma siitä, että työpaikka löytyy 2 kuukauden sisään kurssin loppumisesta. On erinomaista, että kurssin päättävällä on näin hyvä usko omiin kykyihinsä - se lämmittää myös opettajien mieltä - panostaminen opiskeluun on tuottanut ja tuottaa vastakin tuloksia.  

Tilastovertailu vuosikurssien 2019 ja 2020 välillä kertoo tasaisista tuloksista asteikolla 1-5 (huonosti, välttävästi, tyydyttävästi, hyvin, erinomaisesti).  

Olemme tehneet parhaamme, jotta oppilaat saisivat harjoittelupaikoissaan mahdollisimman hyvät eväät soveltaa teoriaopinnoissa oppimaansa käytäntöön. Hyvästä kehityksestä kertoo kysymyksistä 3 ja 4 saatujen vastausten keskiarvojen siirtyminen lähemmäs maksimiarvoa 5. Oppilaan saama tuki ja ohjaus harjoittelupaikoilla on tärkeä osa onnistunutta oppimiskokemusta ja olemme kiitollisia siitä, että yhteistyöyrityksemme eri puolilla Suomea ovat ottaneet harjoittelut tosissaan. Korona-aikana oppilaita on ohjattu pääasiassa etäyhteyksien avulla, mikä lisää saatujen pistemäärien arvoa. 

Näiden tulosten takana on yhteen hiileen puhaltanut opiskelijaryhmämme: Anni, Antti, Pyry, Hermanni, Juha V, Juha K, Vappu, Niko, Anssi, Matti, Pyry, Miika, Janne ja Mika.

Kiitos kuuluu myös yhteistyöyrityksillemme, jotka ovat vuosien varrella hoitaneet osansa oppilaiden jatkokouluttamiseksi omiin teknologioihinsa ja menetelmiinsä. Kiitos 10th Muse Oy, OGOShip Oy, AJR-Solutions Oy, Bithouse Oy, Pinja Oy, Mediasignal Oy, Profirator Oy, Ambientia Oy, InstaDefSec Oy, Eeco Oy, Lomamuutto Oy ja monet muut. 

Kiittäminen on myös opettajia, Juuso Vuorista ja Tino Pyssysaloa sekä tietysti Selma ja Lady koiria, jotka ovat urhoollisesti seuranneet sivusta kuinka heidän rauhallinen elintilansa on päivästä toiseen muuttunut korona-ajan etäopetustilaksi.

Kiitos myös Pirkanmaan ELY-keskukselle, joka on vuodesta toiseen jaksanut uskoa koiramaiseen toimintaamme saada yrityksiin yhä parempia ja pitkäjänteiseen tekemiseen suuntautuvia ohjelmistosuunnittelijoita ja sitä myötä laadukkaampia ohjelmistoja. Pirkanmaan TE-toimiston mukaan koulutuksen laadulla on merkittävä vaikutus saavutettuihin tuloksiin. Näin mekin uskomme.  

Selma-koiran jokavuotinen erityismaininta menee työpaikkaohjaajana toimineelle kokeneelle softa-arkkitehdille Sami Volotiselle 10th Muse yrityksestä, joka opasti 2 oppilastamme React Native kehittämisen saloihin niin, että molemmilla oppilailla oli mahdollista toteuttaa toiminnallisuutta, joka päätyi varsinaiseen tuotteeseen. Kovin paljon motivoivampaa ja realistisempaa harjoitteluympäristöä on harvoin tarjolla. Kiitos Samille! Kurssin 4 kk teoriaosuuden ja Samin opastuksen jälkeen oppilaamme uskovat osaamiseensa ja mikäs on uskoessa, kun osaa. 

 

Hauskaa kesää 2021!

T: Selma-koira ja kumppanit

jk. Uuden kurssin haku aukeaa elokuun 2021 alussa! 

 

 Selma-koira pitää Haskell-ohjelmoinnista kesätaukoa ja viilentää mahaa kostealla nurmikolla kuumana kesänä 2021