Jo monelle tutuiksi tulleet koiraystävämme Selma ja Pate pohtivat funktionaalista ohjelmointia teoksessa "Kanaherkun tuoksuinen johdatus funktionaaliseen ohjelmointiin". Kirjasessa käydään läpi joitain funktionaalisen ohjelmoinnin hyveitä unohtamatta, että funktionaaliseen ohjelmointiin pätee sama kuin ohjelmointiin yleensä: väline tulee valita aina käyttötilanteen mukaan.

Kirjasessa otetaan kantaa myös nykyaikaisen tietojenkäsitttelyn vaatimuksiin ja funktionaalisen ohjelmoinnin soveltuvuuteen ohjelmointiongelmia ratkaistaessa. Kirja sopii kaikille, jotka ovat päättäneet lähteä tutkimaan funktionaalisen ohjelmoinnin tarjoamia keinoja ratkoa nykyaikaisia tietojenkäsittelyongelmia. 

Kirjaa lukiessa voit myös seurata Selma-koiran ohjelmointipähkinöitä. Youtube-videoilla ratkotaan samantyppisiä ongelmia kuin kirjassa esitellään. Voit katsoa videot täällä:  https://www.youtube.com/watch?v=FtVCfTYid3s&list=PLaPZ0rDCxLreHHJAIqkUQbdcidaksxqMO

Löydät apua Haskell-kielen opetteluun tarvittavan ympäristön käyttöönottoon tästä artikkelista: Selma-koiran ohjelmointipähkinät nyt youtubessa!

 Hauskaa juhannusta 2019!

Terveisin Selma-koira ja kumppanit!

Klikkaa kuvaa ja tule mukaan lukemaan! {jcomments on}