Ideal Learning

Hauskin tapa oppia

Full stack 2022-2023 ohjelmistosuunnittelukurssi alkoi 3.10.2022

Järjestyksessä viides kahdeksan kuukauden rupeama alkoi. Viime vuosien tapaan saimme jälleen hyvän ryhmän kasaan. 96 hakijasta 14 päätyi kurssille. Kiitos Pirkanmaan TE-toimiston koulutusasiantuntija Jyrki Pietilälle yhteistyöstä valinnoissa.

Ensimmäinen viikko on teorian osalta mennyt JavaScriptin luonnetta pohtiessa, yksinkertaisten funktioiden toteuttamisessa sekä listoja ja objekteja tutkiessa. Kantaa on otettu myös totaalifunktion (total function) käsitteeseen ja tämän merkitykseen turvallisen ja ylläpidettävän ohjelmiston suunnittelussa. Sivusimme myös dynaamisen ja staattisen tyypityksen eroja sekä pohdimme, kuinka turvallisia ohjelmia JavaScriptillä voi ylipäänsä kirjoittaa.

Teorian lomassa oli vaikea olla päätymättä TypeScriptin tarjoamaan ”päälle liimattuun” tyyppiturvallisuuteen, joka tuntuu näkyvän työpaikkailmoituksissa. Tämänpäiväinen haku Monster-työnvälityspalveluun tuottaa hakusanalla javascript 106 tulosta ja hakusanalla typescript 81 tulosta. Näin se maailma muuttuu ja me muutumme sen mukana.

Onnea valituille!

Selma-koira ja kumppanit

 

Selma-koiran häntä heiluu. Hän tietää, että stattisen tyypityksen avulla hankalasti löytyvien virheiden todennäköisyys
pienenee. Suoraselkäisempi ohjelmointikieli ei ole este boheemille koiranelämälle – kun ratkaisu toimii, jää
enemmän aikaa loikoiluun. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö artikkelista? Suosittele sitä muillekin!

Facebook