Ideal Learning

Hauskin tapa oppia

Lisäinfoa mallisovelluksesta ja harjoittelupaikan hakemisesta 2019 full stack -koulutuksen hakijakandidaateille

Tampereen TE-toimistossa 2.9. klo 14 järjestetty full stack -koulutuksen infotilaisuus veti salin täyteen. Kiitämme Selma-koiran kanssa kiinnostuksestanne koulutustamme kohtaan. Infotilaisuuden aikana vastailtiin moniin kysymyksiin, mutta harjoittelupaikan hakemiseen käytettävä mallisovellus jäi vielä hieman epäselväksi. 

Mallisovelluksen idea on, että voit esitellä sitä harjoittelupaikan hakutilanteessa ja kertoa, että kurssin tavoitteena on laatia kyseinen sovellus. Mallisovellus antaa hyvän ja kouriintuntuvan kuvan siitä, mitä kurssilla käytännössä opitaan tekemään. Teoriaa on paljon, mutta se yhdistetään sovelluksen tekemiseen. 

Mallisovellus ei suinkaan ole täydellinen, mutta se on sellainen, minkä ehdimme 4 kuukauden teoriajaksolla oppia tekemään. Opimme virheitä tekemällä, ja tarkkasilmäinen testaaja löytää mallisovelluksesta varmasti bugeja – se on tarkoituskin. Täydellisyyttä emme neljässä kuukaudessa ehdi hipoa, mutta sitä kohti mennään askel askeleelta.

Mallisovellus on yksinkertainen tenttisovellus, jonka avulla voi laatia monivalintakysymyksiä ja sen jälkeen katsoa, miten tentti onnistui. Koiran kuva symboloi oikein mennyttä vastausta. Mallisovellukseen kuuluu myös kysymysten hallinnointiosa, joka ei ole rekisteröityneen käyttäjän tunnuksilla käytettävissä. Hallinnointiosan demon löydät kuitenkin youtube-videolta jäljempää.

Vähimmäisvaatimuksena rakennat kurssin teoriaosuuden aikana demoa vastaavan sovelluksen tietomalleineen(postgres SQL), sovelluspalvelimineen (node.js) ja käyttöliittymineen (React).

Harjoittelumaksu on harjoittelupaikalle neljän kuukauden ajalta 2000 euroa + ALV, jonka moni harjoittelupaikka mielellään maksaa, jos saa hyvän harjoittelijan ja toivottavasti harjoittelun jatkoksi vielä hyvän työntekijänkin. Jos löydät harjoittelupaikan jo ennen lokakuun alun hakijahaastatteluja, niin ilmoita meille sähköpostitse harjoittelupaikkasi yhteystiedot osoitteeseen juuso.vuorinen@ideallearning.fi, niin hoidamme paperityöt ja laitamme harjoittelupaikalle lisätietoja koulutuksesta.

Potentiaaliselle harjoittelupaikalle kannattaa lähettää myös esittelyvideo, jossa kerrotaan, mitä kurssilla tehdään, jotta harjoittelupaikalle ymmärretään, mitä he voivat sinulta kurssin teoriaosuuden päätteeksi odottaa: https://youtu.be/sAqnNWUD79Q. Katso video myös itse ja mieti, miten voisit käyttää sitä hyväksesi oman nykyisen ja tulevan osaamisesi markkinoinnissa. 

Kurssilla tehtävän demosovelluksen löydät täältä: https://quiztools.azurewebsites.net. Voit rekisteröityä ja keksiä käyttäjätunnuksen ja salasanan itsellesi. Kun olet rekisteröitynyt, voit demota sovellusta vaikkapa potentiaalisella harjoittelupaikalla ja kertoa, että tällaisia juttuja opit kurssilla tekemään. Lisäksi voit tietysti tehdä JavaScript -tentin ja katsoa, miten tentti meni. Jos et vielä ihan kaikkia oikein vastannut, älä huolestu – kurssi on olemassa siksi, että siellä opettelemme loput. Yhdistä demosovellus ja youtube-video sopivasti harjoittelupaikkahakemukseesi, niin hakemuksestasi tullee elävämpi kuin mitä se olisi ilman mallisovellusta ja videota.  

Kiitos Tampereen TE-toimiston Jyrki Pietilälle tapahtuman järjestämisestä.

Tsemppiä hakijakandidaateille harjoittelupaikan hakuun!

Selma-koira ja Juuso

 

Selma-koiran mielestä demojen avulla voi konkretisoida 8 kuukauden
oppimäärän huomattavasti paremmin kuin powerpointeilla.

 

 

   

 

 

 

Piditkö artikkelista? Suosittele sitä muillekin!

Facebook