Ideal Learning

Hauskin tapa oppia

Maailman ensimmäinen Haskell-kieltä koodaava koira laittaa koiranherkkupussin sisällön järjestykseen

Selma-koira on ensimmäisenä koirana maailmassa kirjoittanut ystävänsä Pate-koiran kanssa ohjelmakoodin, jonka avulla voidaan selvittää minkä tahansa koiranherkkupussin sisältö. Selma-koira kertoo, että hänen salaisuutensa ovat siniset uimalasit, joiden avulla koira kuin koira alkaa nähdä ohjelmakoodin selkeästi ja loogisesti. 

”Olin jo pitkään haaveillut hyvästä ohjelmakoodista, jonka avulla pysyisin aina tietoisena, mitä kaikkia herkkuja mun herkkupussissa on, ettei vaan emäntä tai isäntä pääsisi huijaamaan meitä koiria herkkuasioissa”, sanoo Selma-koira toteavaan sävyyn. ”Ystäväni Pate-koiran kanssa jaettiin sama huoli”, jatkaa Selma. ”Meidän koira-asiakkaat on nyt tosi tyytyväisiä tähän koodiin. Sitä on mukavan vähän – mitä vähemmän koodia, sitä vähemmän korjailtavaa ja fiksailtavaa!”, kertoo Selma. 

”Lisäksi halusin tuoda tähän tekoälykeskusteluun vähän koiramaista älyä – me koirat ei haluta koodata niin kovin pitkästi vaan tykätään tällasesta lyhyestä ja iskevästä koodaustyylistä”, sanoo Selma-koira. ”Miksi ihmeessä meidän koirien pitäisi räksyttää koko päivä, jos koko koodi voidaan saada aikaan laadukkaasti ja ilman virheitä neljällä haukahduksella sen sijaan, että tuunattaisiin tuntikausia jotain kummallisia ohjelmarivejä. Tää yksinkertainen koodaustyyli sopii tällaisille yksinkertaisille sekarotuisille!”, päättää Selma napakasti. 

Tässä tyytyväisen koirakoodarin koodi kaikessa lyhykäisyydessään. 

herkkuPussinSisältö = [”kanaherkku”,”kanaherkku”,”koiransuklaanappi”, ”herkkuluu”]
herkkujenJoukko = nub herkkuPussinSisältö
herkkujenEsiintymiskerratPussissa = map (\x->((length(filter (==x) herkkuPussinSisältö)),x)) herkkujenJoukko
näytäHerkkukertymät = foldr (\x acc->acc++ snd x ++ ” ” ++ show (fst x) ++ ” kpl | ”) ”” herkkujenEsiintymiskerratPussissa

*Main> näytäHerkkukertymät
”herkkuluu 1 kpl | koiransuklaanappi 1 kpl | kanaherkku 2 kpl | ”

 

 

Selma koira tyytyväisenä uimalaseissaan huhtikuun ensimmäisen päivän koodausrupeaman jälkimainingeissa

Piditkö artikkelista? Suosittele sitä muillekin!

Facebook