Ideal Learning

Hauskin tapa oppia

Osallistu koiramaiseen ohjelmointikisaan ja voita ohjelmointikirja!

Ohjelmointia voi harjoitella monin tavoin ja yksi hauskimmista on osallistua leikkimieliseen ohjelmointikisaan, sijoittua kolmen parhaan joukkoon ja voittaa kovakantinen kirja ”Pieni ohjelmointikirjanen – Kanaherkun tuoksuinen johdatus funktionaaliseen ohjelmointiin”. Jos yhtä hyviä vastauksia on enemmän kuin 3, niin kirjavoittajat arvotaan tuosta joukosta. 

Tehtävä: 

Selma-koira on ystävineen koirakoulussa. Koirakoululaiset saavat todistuksen, jonka sisältö perustuu jokaiselle koiralle annettavaan arvosanaan (4-10) seuraavissa kouluaineissa:

Pupun jäljestys
Hirven jäljestys
Linnun noutaminen
Lumen pöllyytys
Kukkapenkkien kaivaminen
Parvekkeen vahtiminen
Piilotetun luun löytäminen
Oman hännän jahtaaminen
Kuun ulvonta

Pupun jäljestys, hirven jäljestys ja linnun noutaminen kuuluvat aineryhmään metsästys. Lumen pöllyytys ja kukkapenkkien kaivaminen kuuluvat aineryhmään pihatyöt. Loput kouluaineet kuuluvat aineryhmään muut. Yhden koiran todistuksessa näytetään vain aineryhmät ja niihin kuuluvien arvosanojen summat tähän tyyliin:

Metsästys
28
Pihatyöt
18
Muut
33

Laadi ohjelma, jonka avulla saadaan aikaan todistuksessa tarvittava tieto.   

Ohjelmointikielenä voi käyttää JavaScriptiä, Pythonia, Haskellia tai Racketia. Lähetä vastaus yhdessä lähdekooditiedostossa sähköpostitse. Laita vastauksen mukana nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi, niin osaamme lähettää palkinnot oikeisiin osoitteisiin. 

Arviointiin vaikuttaa ohjelman lisäksi, miten työn tekijä on perustellut valintojaan – ohjelman voi toteuttaa monin eri tavoin ja kommentteihin kannattaa lisätä tietoa miksi valitsi tietyn tavan tehdä jonkin asian ja kenties jopa verrata sitä toiseen vaihtoehtoon, jota ei vastaukseensa sisällyttänyt. Osallistumalla kilpailuun annat Ideal Learning Oy:lle oikeuden esittää ratkaisusi nimettömänä ja arvioituna, jotta kaikki kilpailuun osallistujat oppisovat toistensa vastauksista mahdollisimman paljon. 

Vastausaika loppuu viimeistään perjantaina 17.4. ennen klo 16 tai kun enintään 30 vastausta on vastaanotettu. Lähetä vastaus osoitteeseen training@ideallearning.fi zip-pakettina. Voittavat vastaukset ja voittajien nimet julkaistaan 24.4. Ideal Learning Oy:n verkkosivuilla. 

Tsemppiä ohjelmointihommiin!

Selma ja kumppanit

jk. Jos kisatehtävän tekee Haskellilla, apua voi löytyä täältä Kanaherkun tuoksuinen johdatus funktionaaliseen ohjelmointiin – ilmainen kirja!  

 

Koirakirjat menevät voittajille

Piditkö artikkelista? Suosittele sitä muillekin!

Facebook