Ideal Learning

Hauskin tapa oppia

Sofia Digital sai erinomaisen työntekijän ja Rami erinomaisen työpaikan

Rami Aalto aloitti lokakuussa 2018 Ideal Learning Oy:n järjestämän ja Pirkanmaan ELY-keskuksen hankkiman ohjelmointipainotteisen full stack -kehittäjä koulutuksen. Neljä kuukautta kurssin aloittamisen jälkeen Rami aloitti harjoittelun Sofia Digitalilla, jonne hän kurssin viime metreillä työllistyi – viikkoa ennen kurssin virallista loppumispäivää. Kurssin teoriavaiheessa painotettiin keskenään juttelevien järjestelmien merkitystä nykyaikaisissa ohjelmistoratkaisuissa. 

Tämä painotus sopi tulevalle työnantajalle hyvin, sillä Sofia Digitalin järjestelmät ovat arkkitehtoonisina kokonaisuuksina erityisesti ripeästi kommunikoivia asiakas-palvelinjärjestelmiä. Standardeja on paljon ja lähetysjärjestelmät vaihtelevat. Järjestelmien käytettävyysvaatimukset ovat kovat. Ramin työroolille on kuvaavaa, että hän on tekemisissä tuotteiden kanssa, mutta häneltä edellytetään myös erinomaisia teknisiä taitoja ja hyvää ymmärrystä monimutkaisten ohjelmistojärjestelmien toiminnasta ja tämän ymmärryksen yhdistämistä asiakkaiden vaatimuksiin.

Opettajan näkökulmasta on palkitsevaa, että oppilas voi tulevassa työssä hyödyntää opittuja taitoja ja ideoita asiakkaiden ja teknologian välimaastossa laaja-alaisesti. Monet järjestelmät ovat enemmän tai vähemmän kommunikaatiosysteemejä, joissa eri järjestelmät keskustelevat keskenään. Kommunikaatio-ohjelmointi on kurssimme ydinsisältöä – monessa työpaikassa on kyse tiedon siirtämisestä ja käsittelemisestä. 

Omia tuotteita ja palveluja rakentavat yritykset etsivät hyviä ohjelmisto-osaajia niin Pirkanmaalla kuin muuallakin. Yli puolet kurssin loppuun asti suorittaneista työllistyi ja jokainen työllistyneistä päätyi työsuhteeseen nimen omaan omia tuotteita tarjoaviin yrityksiin. 

On ollut hienoa nähdä, että Pirkanmaalla on yrityksiä, jotka uskovat omaan tuotekehitykseen ja pitkiin työsuhteisiin. Sofia Digital on tästä erinomainen esimerkki. Yritys on toiminut lähes 20 vuotta ja toimii hyvin kansainvälisesti, mutta jalat maassa. Ovet eivät juuri käy ja hyvistä työntekijöistä pidetään kiinni. Yrityksen toimitusjohtaja Ari Pöyhtäri on erittäin tyytyväinen niin kurssiin kuin rekrytointiratkaisuunkin ja toivoo, että tällaisia kursseja järjestettäisiin myös jatkossa.

Kiitos myös Jyrki Pietilälle Pirkanmaan TE-toimistoon, joka on TE-toimiston asiantuntijana valitsemassa oppilaita kursseille ja osaltaan auttamassa oppilaita työllistymisen joskus mutkikkaallakin polulla.

Onnea Ramille koko kurssin puolesta!

jk. Syksyllä 2020 alkavan full stack kurssin haku on auki! Lisätietoja löydät Full stack -kehittäjäksi React, JavaScript/TypeScript ja node.js teknologioilla ja funktionaalisella otteella 16.10.2020 alkaen.

 

Tuore tuotepäällikkö tositoimissa yhteistyökumppani Ideal Systemsin ständillä lähetysteknologiamessuilla Singaporessa

kurssin virallisena päätöspäivänä 20.6.2019. 

 

Piditkö artikkelista? Suosittele sitä muillekin!

Facebook