Ideal Learning

Hauskin tapa oppia

Full stack 2020 vuosikurssin opiskelijat valmistuivat etäopetuksessa erinomaisin tuloksin 15.6.2021

Ideal Learning Oy:n järjestämä lokakuussa 2020 alkanut full stack -koulutus poiki erinomaiset tulokset, joista on kiittäminen kurssin opiskelijoita, opettajia ja erinomaisia yhteistyöyrityksiä, jotka ovat luottaneet opetuksemme laatuun jo kymmenen vuoden ajan. Ideal Learning täyttää kymmenen vuotta 16.11.2021 ja on kehittänyt reaaliaikaista etäopetusta niin, että oppimistulokset ovat paremmat kuin edellisvuoden kurssilla, jossa opetus vedettiin lähiopetuksena. 

2020 syksyllä alkaneella kurssilla tiiviinä ryhmänä kaikkien aikojan parhaat oppimis- ja työllistymistulokset. 14 oppilaasta 11 oli työssä tai aloitti ohjelmoinnin jatko-opinnot kurssin päättyessä 15.6.2021 ja 3 vielä työtä etsivää oli 100 prosenttisen varma siitä, että työpaikka löytyy 2 kuukauden sisään kurssin loppumisesta. On erinomaista, että kurssin päättävällä on näin hyvä usko omiin kykyihinsä – se lämmittää myös opettajien mieltä – panostaminen opiskeluun on tuottanut ja tuottaa vastakin tuloksia.  

Tilastovertailu vuosikurssien 2019 ja 2020 välillä kertoo tasaisista tuloksista asteikolla 1-5 (huonosti, välttävästi, tyydyttävästi, hyvin, erinomaisesti).  

Olemme tehneet parhaamme, jotta oppilaat saisivat harjoittelupaikoissaan mahdollisimman hyvät eväät soveltaa teoriaopinnoissa oppimaansa käytäntöön. Hyvästä kehityksestä kertoo kysymyksistä 3 ja 4 saatujen vastausten keskiarvojen siirtyminen lähemmäs maksimiarvoa 5. Oppilaan saama tuki ja ohjaus harjoittelupaikoilla on tärkeä osa onnistunutta oppimiskokemusta ja olemme kiitollisia siitä, että yhteistyöyrityksemme eri puolilla Suomea ovat ottaneet harjoittelut tosissaan. Korona-aikana oppilaita on ohjattu pääasiassa etäyhteyksien avulla, mikä lisää saatujen pistemäärien arvoa. 

Näiden tulosten takana on yhteen hiileen puhaltanut opiskelijaryhmämme: Anni, Antti, Pyry, Hermanni, Juha V, Juha K, Vappu, Niko, Anssi, Matti, Pyry, Miika, Janne ja Mika.

Kiitos kuuluu myös yhteistyöyrityksillemme, jotka ovat vuosien varrella hoitaneet osansa oppilaiden jatkokouluttamiseksi omiin teknologioihinsa ja menetelmiinsä. Kiitos 10th Muse Oy, OGOShip Oy, AJR-Solutions Oy, Bithouse Oy, Pinja Oy, Mediasignal Oy, Profirator Oy, Ambientia Oy, InstaDefSec Oy, Eeco Oy, Lomamuutto Oy ja monet muut. 

Kiittäminen on myös opettajia, Juuso Vuorista ja Tino Pyssysaloa sekä tietysti Selma ja Lady koiria, jotka ovat urhoollisesti seuranneet sivusta kuinka heidän rauhallinen elintilansa on päivästä toiseen muuttunut korona-ajan etäopetustilaksi.

Kiitos myös Pirkanmaan ELY-keskukselle, joka on vuodesta toiseen jaksanut uskoa koiramaiseen toimintaamme saada yrityksiin yhä parempia ja pitkäjänteiseen tekemiseen suuntautuvia ohjelmistosuunnittelijoita ja sitä myötä laadukkaampia ohjelmistoja. Pirkanmaan TE-toimiston mukaan koulutuksen laadulla on merkittävä vaikutus saavutettuihin tuloksiin. Näin mekin uskomme.  

Selma-koiran jokavuotinen erityismaininta menee työpaikkaohjaajana toimineelle kokeneelle softa-arkkitehdille Sami Volotiselle 10th Muse yrityksestä, joka opasti 2 oppilastamme React Native kehittämisen saloihin niin, että molemmilla oppilailla oli mahdollista toteuttaa toiminnallisuutta, joka päätyi varsinaiseen tuotteeseen. Kovin paljon motivoivampaa ja realistisempaa harjoitteluympäristöä on harvoin tarjolla. Kiitos Samille! Kurssin 4 kk teoriaosuuden ja Samin opastuksen jälkeen oppilaamme uskovat osaamiseensa ja mikäs on uskoessa, kun osaa. 

 

Hauskaa kesää 2021!

T: Selma-koira ja kumppanit

jk. Uuden kurssin haku aukeaa elokuun 2021 alussa! 

Selma-koiran pyynnöstä lisäsimme vielä palautetta aiemmiltakin vuosikursseilta. 

Kurssilaisten kokemuksia vuosikursseilta 2018 ja 2019 

Syksyllä 2018 alkaneen kurssin palautetta
 ”Todella hyvä koulutus, opettaja osaa asiansa ja osaa myös opettaa. Lisäksi osaa sopeuttaa opetustaan niin että kaikkien pitäisi pysyä mukana, jos vaan itse myös yrittää. Ei oikeastaan mitään moitittavaa.”

”Kiitos! Oli tosi hyvä kurssi, kiitos siitäkin, ilman sitä en olisi päässyt takaisin It-maailmaan. Loppubileisiin tulen tottakai!?”

”Kurssi edennyt hyvin letkeässä hengessä, kouluttajan asenne ja luonne edesauttanut tätä.”

”Olen oppinut kurssilla opetetut asiat melko nopeasti. Omasta puolestani opetuksessa olisi voitu edetä jopa nopeammin. Toisaalta muut osallistujat ovat kommentoineet, että tahti on ollut kovaa. Opettaja on siis lukenut ryhmää erinomaisesti ja pitänyt opetuksen tahdin kaikille sopivana.”

Lisätietoa 2018-2019 kurssin palautteista löydät linkistä: Työpaikka syntyy osaamisesta – palautetta 2018 alkaneelta full stack -kehittäjä kurssiltamme.  

Syksyllä 2019 alkaneen kurssin palautetta
”Olen erittäin tyytyväinen koulutukseen ja työharjoitteluun. Koulutuksen sisältö oli oikeastaan täysin uutta minulle, vaikka muista ohjelmointikielistä olikin harrastuskokemusta. Mutta koulutuksen sisältö, asiantunteva opettaja ja ehkä oma motivaatio mahdollistivat uuden ammatin oppimisen ja työllistymisen alalle.”

”Opettaja oli suorastaan erinomainen ja otti huomioon omat henkilökohtaiset ja kaikkia muita kurssilaisia koskevat vaatimukset opetuksen sisällössä ja ohjaamisessa. Korona hieman sekoitti harjoitteluaikana pakkaa, koska lähityöpäiviä ei silloin ollut, olisin hieman enemmän tarvinnut harjoittelussa ohjeita ja opastusta oman harjoittelupaikkani erityisvaatimuksiin harjoittelupaikkani ohjaajaltani/muilta työntekijöiltä. Toisaalta etätyöteknologian avulla avun saanti kyllä onnistui kohtuullisen hyvin. Kokonaisuutena voin sanoa, että tämä kurssi teoria- ja harjoitteluosioineen mahdollisti minulle vakituisen työpaikan saamisen uudelleen ICT-alalta (olen viimeksi ollut ICT-alalla 6 vuotta sitten)”

”Koulutus oli mielestäni erittäin onnistunut kokonaisuus ja opin kahdeksan kuukauden aikana hyvin paljon uusia taitoja. Kouluttaja oli asiantunteva ja erinomaiset pedagogiset taidot omaava. Kurssin lähiopetusjakso olisi voinut olla ehkä hieman pitempi (esim. 1 kuukauden verran), sillä opelteltavaa asiaa riitti ja joihinkin asioihin olisi voinut syventyä vähän enemmänkin. Kaiken kaikkiaan olen kuitenkin erittäin tyytyväinen kurssiin ja uskon työllistyväni tulevaisuudessa kurssin ansiosta.” 

”Koulutus oli mielestäni erittäin onnistunut kokonaisuus ja opin kahdeksan kuukauden aikana hyvin paljon uusia taitoja. Kouluttaja oli asiantunteva ja erinomaiset pedagogiset taidot omaava. Kurssin lähiopetusjakso olisi voinut olla ehkä hieman pitempi (esim. 1 kuukauden verran), sillä opelteltavaa asiaa riitti ja joihinkin asioihin olisi voinut syventyä vähän enemmänkin. Kaiken kaikkiaan olen kuitenkin erittäin tyytyväinen kurssiin ja uskon työllistyväni tulevaisuudessa kurssin ansiosta.”

”Juuso on erittäin hyvä ja osaava opettaja. Omasta puolestani kaikki sujui hyvin teoreettisessa osassa. Työharjoittelu meni myös hyvin ja allekirjoitin uuden työsopimuksen. Harmittaa kuitenkin kun uusi työni ei täysin liity koulutuksen aiheeseen.” 

 Selma-koira pitää Haskell-ohjelmoinnista kesätaukoa ja viilentää mahaa kostealla nurmikolla kuumana kesänä 2021

 

 

 

Piditkö artikkelista? Suosittele sitä muillekin!

Facebook