Ideal Learning

Hauskin tapa oppia

Funktionaalinen ohjelmointi keskustelutti 24.1.2018

Pirkanmaan tietojenkäsittely-yhdstyksen asiallinen iltapala -keskustelutilaisuudessa Tampereella 24.1.2018 ruodittiin funktionaalista ohjelmointia. Keskusteluun johdatteli Ideal Learning Oy:n Juuso Vuorinen.  

Funtionaalinen ohjelmointi puhuttaa ja ohjelmoijat ovat törmänneet siihen mitä erilaisimmissa yhteyksissä. Yksi on ujuttanut LINQ-koodia C# koodin sekaan, toinen on koodannut F# sovelluksia ja kolmas törmää tämän tästä Scalalla tehtyihin komponentteihin ERP-ohjelmistoissa.

Yhtäältä IT-alan konkareita pohdituttaa missä vaiheessa aika on kypsä funktionaalisille ratkaisuille isoissa projekteissa ja toisaalta koulusta valmistuneet voivat todeta, että ”aika paljon vaikuttaa ohjelmointityökaluihin se, mitä koulussa opetetaan”. Keskustelijoiden mielestä funktionaalinen ohjelmointi voi sopia erittäin hyvin tiettyjen toimialakohtaisten ongelmien ratkaisuun. Jos historiallista painolastia ei ole, esimerkiksi Scalalla voi kirjoittaa verkkopalvelun back- ja frontendeineen esimerkiksi Play-frameworkin avulla huomattavasti pienemmällä vaivalla kuin vastaavan Java-pohjaisen ratkaisun. 

Scala ja F# lienevät funktionaalisen ohjelmoinnin tulevat työjuhdat. Kiitos Pitkyn keskustelutilaisuuteen osallistujille Atostekilta, Valmetilta, Eatechilta, Fujitsulta ja Oscar Softwarelta sekä Tolvasen Ilpolle kiitos järjestelyistä!

Illan keskustelumateriaalin linkkeineen ja vinkkeineen löydät täältä.

Piditkö artikkelista? Suosittele sitä muillekin!

Facebook