Ideal Learning

Hauskin tapa oppia

Morgan Stanley palkkaa Scala-taitoisia

Morgan Stanley etsii kymmenittäin Scala-taitoisia ohjelmistosuunnittelijoita, jotka ymmärtävät, mistä funktionaalisessa ohjelmoinnissa on kyse. Funktionaalisen ohjelmoinnin ammattilaisia ei voi vielä työpaikkailmoituksin etsiä, sillä tekijöitä ei ole – siksi ilmoituksissa edellytetään kiinnostusta funktionaaliseen ohjelmointiin tai Scala-osaamista.

Ajan kanssa suomalaisetkin softan toimittajat hoksannevat, miten voidaan kirjoittaa virheettömämpää, helposti rinnakkain suoritettavaa koodia vähemmän. Ja jos eivät hoksaa, niin diginälkäiset finanssitavaratalot kyllä kouluttavat tekijät itse. Vähemmän ja virheettömämpää koodia tarkoittaa myös pienempiä ylläpito- ja kehityskustannuksia.

Asia koskee järjestelmätoimittajia erityisesti siinä vaiheessa, kun joku softaa hankkiva hoksaa kysäistä toimittajalta, olisiko softan voinut hoitaa noin puolella määrällä koodirivejä. Koskee myös lohkoketjuja, sillä siellä rinnakkaista laskentaa riittää. 

Pankit, vakuutusyhtiöt ja monet muut organisaatiot, joiden liiketoiminta on erityisesti erilaisten riskianalyysien ja -laskelmien laatimista ja laskentamallien jatkuvaa kehittämistä varmasti miettivät, millä hinnalla nuo laskelmat syntyvät. 

Morgan Stanleyllä on huomattu, että javasta ei haluta toista COBOLia kaikella kunnioituksella COBOLia kohtaan ja javaa kohtaan. Taitavan fp-arkkitehdin tai vaikka vaan funktionaalisesta ohjelmoinnista kiinnostuneen kannattaa pohtia myös työmahdollisuuksia ulkomailla, sillä hyvän tekijän palkka on aivan toista kuin Suomessa ja fp-taidoille on kysyntää muuallakin kuin kokeiluprojekteissa. Jos ei pakottavia tekijöitä Suomeen jäämiselle ole, niin kokemuksesta voin suositella esimerkiksi Englantia. 

Ohjelmistosuunnittelijan kannalta muutos on tervetullut. Monella toimialalla on jo vuosia tungettu uskollisesti kolmion muotoista palikkaa ympyrän muotoisesta rei’ästä vain siksi, että särmät hiomalla, se palikka on siitä aukosta saatu vuosi toisensa jälkeen sisään. Aina on kuulemma ollut kyse siitä, että esim. ”javallakin sen voi tehdä, kun tekee oikein”. Javalla voi tehdä oikein sen, minkä javalla voi tehdä oikein. 

Kaikella kunnioituksella niin Biltemaa kuin Hiltiäkin kohtaan, miksi ihmeessä piikata isoa betonilaattaa Bilteman akkuporakoneella, kun tarjolla on Hilti?

 

Piditkö artikkelista? Suosittele sitä muillekin!

Facebook