Ideal Learning

Hauskin tapa oppia

Koiramaisen ohjelmointikilpailun 2021 tulokset

Koiramainen ohjelmointikilpailu on ratkennut. Kisan tehtävänanto oli jokseenkin moniselitteinen, mutta kaikki vastaajat päätyivät kutakuinkin samantyyppisiin ratkaisuihin. Voitto jaetaan kolmen parhaan vastauksen kesken ja voittajat ovat:

Ville-Matti H. (JavaScript)
Kide V. (Python)
Anssi K. (C++)

Selma-koira jäi neljänneksi, mutta Selman kisavastaus kannattaa silti katsoa gisteitä! 😀

Selma K. (Haskell)

Kaikkien kisailijoiden ratkaisut löytyvät lyhyine kommentteineen täältä. Kide V:n yksirivistä ratkaisua tuomaristo on kommentoinut viime vuotiseen malliin. ”Ratkaisu on niin hyvä esimerkki huonosti luettavan koodin kirjoittamisesta, että se on palkittava jo pelkästään sen takia. Toisaalta koodi edellyttää hyvää ymmärrystä lambda-funktioiden käytöstä ja osoittaa poikkeuksellista näppäryyttä laatia yksirivisiä ratkaisuja Python-kielellä”. Alla olevista kuvista näkee, että tuomaristo on ollut tasapuolinen – Selma poimii ”voittolaput” lattialta vähintään kohtuullisen satunnaisesti.

Tänä vuonna myös Selma-koira osallistui kisaan, muttei aivan päässyt palkintopallille; Selman ratkaisu löytyy silti gistien joukosta – Selma on jäävi kommentoimaan ratkaisuaan, joten sitä voi vapaasti kommentoida gistiin.

Tällainen leikkimielinen kilpailu on mitä parhain oppimistapahtuma. Nyt kannattaa käydä katsomassa gisteistä omat ja muiden vastaukset ja nähdä, miten monin eri tavoin ohjelmia voi kirjoittaa. Jos vastaustasi ei löytynyt gisteistä, ota yhteyttä juuso.vuorinen@ideallearning.fi, niin katsotaan mihin vastaus on kadonnut.

Painetut versiot ”Pieni ohjelmointikirjanen – Kanaherkun tuoksuinen johdatus funktionaaliseen ohjelmointiin” -kirjasta lähtevät ensi viikolla postitse niille voittajille, jotka ovat ilmoittaneet osoitteensa. Verkkoversioon voi tutustua täällä.

Kiitos osallistumisesta, tsemppiä ohjelmointihommiin ja mitä hauskinta Vappua 2021!

Selma-koira valitsee voittajan tasapuolisesti, sillä osallistujien nimilappujen päällä on samat herkut.

Selma-koiran mielestä jokainen osallistuja olisi ansainnut voittaa.

Piditkö artikkelista? Suosittele sitä muillekin!

Facebook