Ideal Learning Oy:n järjestämä lokakuussa 2021 alkanut full stack -koulutus poiki erinomaiset tulokset, joista on kiittäminen kurssin opiskelijoita, opettajia ja erinomaisia yhteistyöyrityksiä, jotka ovat luottaneet opetuksemme laatuun jo kymmenen vuoden ajan. Ideal Learning täytti kymmenen vuotta 16.11.2021 ja on kehittänyt reaaliaikaista etäopetusta niin, että oppimistulokset ovat paremmat kuin edellisvuoden kurssilla, jossa opetus vedettiin lähiopetuksena. 

2021 syksyllä alkaneella kurssilla tiiviinä ryhmänä erinomaiset oppimis- ja työllistymistulokset. 13 oppilaasta 10 oli työssä 3 vielä työtä etsivää oli 100 prosenttisen varma siitä, että työpaikka löytyy 2 kuukauden sisään kurssin loppumisesta. On erinomaista, että kurssin päättävällä on näin hyvä usko omiin taitoihinsa panostaminen opiskeluun on tuottanut ja tuottaa vastakin tuloksia.  

Tilastovertailu vuosikurssien 2019, 2020 ja 2021 välillä kertoo tasaisista tuloksista asteikolla 1-5 (huonosti, välttävästi, tyydyttävästi, hyvin, erinomaisesti).  

      2021 2020 2019
1. Kouluttajan/kouluttajien asiantuntemus ja ammattitaito ovat vastanneet koulutuksen vaatimuksia 4,8 4,7 4,8
2. Henkilökohtainen opiskelusuunnitelmani on toteutunut tavoitteiden mukaisesti 4,4 4,5 4,1
3. Työssäoppimisjakson aikana saamani työtehtävät ovat tukeneet oppimistani 4,7 4,3 4,0
4. Työssäoppimisen aikana työnantajalta/työpaikkaohjaajalta saamani ohjaus oli hoidettu 4,3 4,5 4,3 
5. Miten arvioit koulutuksen onnistuneen kokonaisuutena 4,5 4,7 4,6


Olemme tehneet paljon, jotta oppilaat saisivat harjoittelupaikoissaan mahdollisimman hyvät eväät soveltaa teoriaopinnoissa oppimaansa käytäntöön. Työ ei ole mennyt hukkaan. Hyvästä kehityksestä kertovat kysymyksistä 3 ja 4 saatujen vastausten hyvät keskiarvot. Oppilaan saama tuki ja ohjaus harjoittelupaikoilla on tärkeä osa onnistunutta oppimiskokemusta ja olemme kiitollisia siitä, että yhteistyöyrityksemme eri puolilla Suomea ovat ottaneet harjoittelut tosissaan. Koska opetus järjestettiin reaaliaikaisena etäopoetuksena, saimme opiskelijoita ympäri Suomen aina Kuopiota, Joroista, Helsinkiä, Tamperetta ja Hämeenkyröä myöden.

Näiden tulosten takana on yhteen hiileen puhaltanut opiskelijaryhmämme. Kiitos kuuluu myös yhteistyöyrityksillemme, jotka ovat vuosien varrella hoitaneet osansa oppilaiden jatkokouluttamiseksi omiin teknologioihinsa ja menetelmiinsä. Kiitos Insta Digital, AJR-Solutions, m-Files, Trineria, Pinja, ja monet muut erinomaisista oppimismaastoista oikeissa työtehtävissä ja tietenkin työpaikoista.  

Kiittäminen on myös opettajia, Juuso Vuorista ja Tino Pyssysaloa sekä tietysti Selma ja Lady koiria, jotka ovat urhoollisesti seuranneet sivusta kuinka heidän rauhallinen elintilansa on päivästä toiseen muuttunut korona-ajan etäopetustilaksi.

Kiitos myös Pirkanmaan ELY-keskukselle, joka on vuodesta toiseen jaksanut uskoa tavoitteeseemme saada yrityksiin yhä parempia ja pitkäjänteiseen tekemiseen suuntautuvia ohjelmistosuunnittelijoita ja sitä myötä laadukkaampia ohjelmistoja. Pirkanmaan TE-toimiston mukaan koulutuksen laadulla on merkittävä vaikutus saavutettuihin tuloksiin. Näin mekin uskomme.  

Selma-koiran jokavuotinen erityismaininta menee työpaikkaohjaajana toimineelle kolmen vuoden vuoden takaiselle oppilaallemme Timo Närhelle AJR-Solutions Oy:stä. Timo opasti ja ohjasi peräti kolmea oppilastamme ohjelmistosuunnittelun saloihin. Kovin paljon motivoivampaa ja realistisempaa harjoitteluympäristöä on harvoin tarjolla. Kiitos Timolle!

Näihin aurinkoisiin juhlatunnelmiin Hatanpään kartanolla päättyi Full stack 2021 kurssi 6.6.2022. Vasemmalta: Tomi,

Andrei, Veli-Matti, Amon,Ville, Pekka ja Kristian Pienine ohjelmointikirjoineen.

Hauskaa kesää 2022!

T: Selma-koira ja kumppanit

jk. Viidennen 3.10.2022 alkavan Full stack -kurssin haku aukeaa loppukesästä 2022 ja sitä ennen ehditään vielä pitää preppaustuokioitakin viime vuoden malliin ennen 19.-20.9.2022 järjestettäviä haastatteluja pääsykokeineen. Hakea voit, asuitpa Nuorgamissa tai Hangossa.